CO2 Neutral Website
Hur fungerar detDeltagarePriserOm ossAnmäl dig
Svenska

Så räknar du ut din webbplats CO2-utsläpp

Vi tar hänsyn till de servrar du använder, din dataförbrukning och dina besökares konsumtion. Inklusive en "buffert"!

Hur mycket ström använder en webbserver?

Vi antar att en webbserver är igång 24 timmar om dygnet, året runt. En liten server har vanligtvis en effekt på 200 Watt, men de flesta använder numera stora hostinglösningar. Det betyder större servrar, men fler webbplatser på samma server. Det ger en mindre strömförbrukning per webbplats. Vi har ändå valt att använda 200 Watt i våra beräkningar, så att vi har en bra buffert.

Hur mycket ström använder en besökare på en webbplats?

Vi utgår ifrån en standard, bärbar dator i påslaget läge, med en skärm på 17 tum. Den använder 173 Watt. Till detta lägger vi till routerns förbrukning, och räknar därför med 200 Watt per besökande. Antalet sidvisningar är dock viktigare för hur mycket ström din besökare använder.

Hur många sidvisningar utgår vi ifrån?

Vi utgår från det antal sidvisningar per månad som företaget själv upplyser. Det är inte möjligt att få tillgång till offentliga data om sidvisningar, så vi litar på våra medlemmar. För att vara på den säkra sidan anger du dina sidvisningar inom ett intervall. Detta säkrar att vi alltid värderar din trafik till att vara högre än den kanske är.

Hur mycket ström används vid en sidvisning?

Vi får vår variabel för tid/sidvisning från Nielsen Online, som gör månadsstatistik på området. Deras genomsnittliga tid per sidvisning ligger på cirka 50 sekunder och därför antar vi 60 sekunder. Det ger oss en buffert på 20 %. Vi ber inte dig att ange hur mycket tid dina besökande använder, eftersom det kan vara en affärshemlighet. Däremot drar vi nytta av att ha många medlemmar. Vissa har mer trafik än förväntat och andra har mindre.

Hur mycket ström använder kablarna mellan server och datacenter?

Vi sätter strömförbrukningen i datakablarna som förbinder serveren och användaren till 1 Watt/månad per sidvisning. Vi antar att alla månader har 31 dagar, men i verkligheten ger det oss en buffert på 2 %, eftersom många månader har 28-30 dagar. För webbplatser med mycket stor trafik kan vi göra mer specifika beräkningar.

Mer än 25.000 gånger har vi CO2-neutraliserat en hemsida. Detta är vi mycket stolta över. Det gör stor skillnad när så många väljer att CO2-neutralisera sina hemsidor genom oss. Och antalet förfrågningar ökar hela tiden.

Alla deltagare kan använda den välbekanta gröna ikonen på sin webbplats. När besökare klickar på ikonen visas företagets individuella certifikat. Detta är ett bevis på att företaget har neutraliserat sina koldioxidutsläpp. Ikon och certifikat kan endast användas av deltagarna i initiativet.

Bli mer hållbar

Stärk ditt brand och gör en skillnad!

CO2 Neutral Website

Kontakt

Om CO2 Neutral Website

Hur fungerar detVåra projektBeräkningarDeltagareResurser

Copyright © CO2 Neutral Website

Villkor och bestämmelserIntegritets- och cookiepolicy