CO2 Neutral Website
Hur fungerar detDeltagarePriserOm ossAnmäl dig
Svenska

Våra projekt

Vi involverar oss bara i Gold Standard-projek. Det vill säga få, men bra projekt med en hög grad av CO2- neutralisering. Läs mer om dem nedan.

Gold Standard-verifiering

För att uppnå högsta möjliga CO2-reduktion investerar vi i få men effektiva projekt - alla är Gold Standard-certifierade. Detta innebär att de är verifierade av FN-ackrediterade kontrollörer med höga krav på design, effekt, styrning och rapportering.

Social utveckling kan minska CO2-utsläppen

Några av de projekt vi investerar i ger stora fördelar för miljön. Andra är av stor betydelse för lokalbefolkningen. Detta är två sidor av samma mynt. Vi kan göra en stor skillnad i CO2-räkenskaperna genom att öka både livskvaliteten och minska användningen av fossila bränslen.

Solprojekt i Indien

Indien har stora planer för den gröna omställningen och allteftersom att den genomsnittliga levnadsstandarden i Indien stiger är det viktigt att den gröna omställningen följer med. Därför och på grund av andra fördelar som du kan läsa mer om här, har vi valt att delta i solcellsprojektet i den indiska delstaten Maharashtra.

Vattenprojekt i Afrika

Om man bara har tillgång till smutsigt vatten, blir man tvungen till att koka vattnet innan det kan drickas. Uppvärmningen förorenar luften och släpper ut CO2. Därför kunde vi hjälpa med att få ner CO2-utsläppen genom att skaffa människorna tillgång till rent vatten, i mindre orter i Uganda, Zimbabwe och Sierra Leone.

Vindprojekt i Turkiet och Indien

Vindkraftverken snurrar i Turkiet och Indien och det reducerar mängden CO2 globalt. Inte bara på grund av den gröna strömmen de producerar, men också för att Turkiet inte omfattas av någon lag om utsläppshandel. Det låter kanske lite tekniskt, men vi reducerar CO2-utsläppen i ett land utan utsläppsrätter.

Nya, förnybara energikällor

Vind- och vattenprojekt är en bra investering för CO2-reduktion, då det är lätt att mäta hur mycket grön energi anläggningarna producerar. Vi vill gärna bidra till en omläggning av energiproduktionen globalt och därför är projekten en viktig del av vår insats.

Värmeprojekt i Afrika

I spisprojektet i Kenya kunde familjer frivilligt välja att få mer energieffektiva spisar. Spisarna kräver mycket mindre ved eftersom de håller värmen bättre. Samtidigt begränsar de utsläppen av rök.

Europeiska CO2-kvoter

Under en kort period handlade vi med europeiska utsläppsrätter. Det fanns då ett märkbart politiskt stöd för detta och det hade stor effekt på de globala CO2-utsläppen. Om priserna på utsläppsrätter stiger igen överväger vi att återuppta projektet.

Regnskogsprojekt

Regnskogarna är, som man säger, världens lungor. Ju mer regnskog, desto mindre CO2-utsläpp. Därför är det en bra investering för CO2-reduktionen att begränsa avverkningen av regnskog. Vi undersöker fortfarande vilka Redd+-projekt vi kan investera i.

Vi håller vad vi lovar - och BDO håller öga på oss

Revisionsbyrån BDO gör årliga granskningar av våra CO2-bokslut. De visar att våra projekt och investeringar i genomsnitt kompenserar för 200 % av medlemmarnas CO2-utsläpp.

Bli mer hållbar

Stärk ditt brand och gör en skillnad!

CO2 Neutral Website

Kontakt

Om CO2 Neutral Website

Hur fungerar detVåra projektBeräkningarDeltagareResurser

Copyright © CO2 Neutral Website

Villkor och bestämmelserIntegritets- och cookiepolicy