CO2 Neutral Website
Hur fungerar detDeltagarePriserOm ossAnmäl dig
Svenska

Solenergi i Indien

Vi investerade i CO2-reducerande solenergi, som nu är i drift i den indiska delstaten Maharashtra.

Målet med solenergiprojektet i den indiska delstaten Maharashtra är att utnyttja solen för att producera förnybar energi, undvika växthusgaser från fossila bränslen och stärka jordbrukssektorn.

Projektet är spritt ut över delstatens distrikt Nashik, Jalgaon och Dhule, och har en samlad kapacitet på 100 MW. Solcellsanläggningen producerar i genomsnitt cirka 201 GWh ren elektricitet per år. Den genererade energin går direkt till dedikerade foderautomater inom jordbruket. Lokala bönder drabbades tidigare av strömavbrott och höga elpriser, vilket orsakar dåliga skördar och otrygg livsmedelsförsörjning, som hotade levebrödet.

Projektverksamheten bidrar till att bygga broar mellan utbud till rimliga priser för bönderna och efterfrågan, vilket ökar jordbruksproduktionen i området, som därmed ger bättre levnadsvillkor. Under uppbyggnad, drift och underhåll har initiativet skapat arbetsplatser och förbättrat vardagen för lokalbefolkningen.

På grund av projektens betydliga bidrag till att begränsa klimatförändringarna och styrka den hållbara utvecklingen i regionerna där de är placerade, uppfyller projekten Gold Standards strikta krav.

Du kan läsa mer om de olika projekten på Gold Standards hemsida:

CO2 Neutral Website

Kontakt

IngenCO2.dk
Inge Lehmanns Gade 10, 6. sal
8000 Aarhus C
Danmark
info@CO2neutralwebsite.com

Om CO2 Neutral Website

Hur fungerar detVåra projektBeräkningarDeltagareResurser

Copyright © CO2 Neutral Website

Villkor och bestämmelserIntegritets- och cookiepolicy